Termékgarancia

Cégünk kizárólag minőségi, márkás, eredeti termékeket forgalmaz, kínálatát a legnagyobb gondossággal a vásárlói igényeknek megfelelően alakítja. Amennyiben valamely termékünkkel mégsem lenne elégedett úgy írásos formában (e-mail, kapcsolatfelvételi űrlap) várjuk megkeresését.

 

Hogyan ismerhető fel az EREDETI - NEM EREDETI termékeket forgalmazó?

Amennyiben eredeti termékeket szeretnénk online kereskedésben vásárolni, fontos szempont legyen a megbízható forgalmazó kiválasztása. Azon webáruházak, amelyek csupán egy mobil telefonszámot, e-mail címet adnak elérhetőség gyanánt, nem tartják tiszteletben a legalapvetőbb jogszabályokat sem. Az online értékesítést szabályozó törvények pontosan meghatározzák az információszolgáltatás minimális követelményeit. Ezek közé tartoznak a vállalkozás beazonosíthatóságára vonatkozó információk, elérhetőségi információk, de ugyanígy fel kell tűntetni a szakhatóságtól kötelezően beszerzendő nyilvántartási számokat, sőt a kapcsolattartó nevét is. Azon vállalkozások, amelyek ezeket nem tartják be, valamely okból nem tartják fontosnak sem a rendelkezések betartását, sem pedig a korrekt tájékoztatást. Gyanakodjunk, ha ilyen információszegény oldalra tévedünk.

Gyanakodnunk kell akkor is, ha egy vállalkozás kizárólag előre fizetéssel kínálja portékáit, hiszen ez esetben valamilyen gazdasági szempont miatt képtelen a kínált, készleten lévőnek írt termékei megfinanszírozására.

Azon áruházak, kereskedők, nick nevek mögé bújt magánszemélyek, akik kizárólag nagy méretű, legfeljebb 2-400 parfümterméket kínálnak, ahol se kiegészítő, se parfüm szett, se kisebb kiszerelésű termékek nem fellelhetők, gyanúsan ár alatt (nívós, több tízezres termékek 2-5000 Ft-ért) kínált termékek találhatók, szintén az elkerülendők közé tartoznak. Ezek zömmel az utánzatok, hamisítványokkal kereskedők ismérvei.

Számos weboldalon még a mai napig találkozhatunk "áfás számla igényét előre jelezze" kiírásokkal. Ilyenkor kapjuk fel a fejünket, hiszen az adószabályozás egyértelműen fogalmaz, elektronikus kereskedelemben nem opcionális a számla kibocsájtása, hanem alapvető vállalkozói kötelezettség. Nem mérlegelheti a vállalkozás, kinek ad, kinek nem ad számlát, illetve eredendően nem alkalmazható sem a nyugta, sem pedig a pénztári blokk.

Fenti ismérvek megalapozhatják a gyanút, hogy a kereskedő megbízhatatlan forrásból beszerzett portékékat forgalmaz, kétes eredetű termékeket küld ki a vásárlóinak, hiszen önmaga is képtelen elszámolni a beszerzett árujával. Az esetleges reklamáció is csak a jóindulatukon múlik, hiszen semmilyen okirati bizonyítékkal nem rendelkezik a vásárló az igaza megállapításához.

Márkák